3.4 Toetsen maken

Toetsen aanmaken

Wanneer je alle content hebt toegevoegd kan je ervoor kiezen om je lesmateriaal te toetsen. LearnDash heeft een ingebouwde toetsenbouwer waarin je gemakkelijk toetsen en vragen kan opstellen. In deze paragraaf ga je leren hoe je dit moet doen.

Toetsen en vragen werken in principe hetzelfde als dat hoofdstukken en paragrafen samenwerken. Als eerst ga je net als bij hoofdstukken en paragrafen terug naar de modulebouwer waar je de structuur van je module hebt gebouwd. Ga hiervoor naar modules, klik op de module om hem te bewerken en klik bovenaan op “Bouwer”.

Zoals je misschien al eerder hebt gezien heb je hier ook de optie om toetsen toe te voegen. Je hebt hier de keuze of je tussentijdse toetsen tussen de paragrafen wilt hebben of een eindtoets. Door op de 6 zes puntjes aan de linkerkant van een aangemaakte toets te klikken kun je toetsen verslepen naar de plek waar je hem wilt hebben.

In principe hoef je toetsen niet te bewerken. LearnDash voegt namelijk automatisch een aantal knoppen toe om de toets te beginnen of terug te gaan.


Vragen toevoegen

Wanneer je de toetsen hebt aangemaakt kan je vragen toevoegen. Om vragen toe te voegen heeft LearnDash bij toetsen een specifieke toetsenbouwer toegevoegd.

Om hier te komen klik je links op de knop “Toetsen”. Hierdoor kom je in het toetsenoverzicht. Net als met hoofdstukken en paragrafen is dit rommelig gesorteerd en kan je bovenaan filteren op modules en eventueel zelfs op hoofdstuk. Wanneer je op “bewerken” klikt onder je toets kom je in het toets bewerkscherm.

In dit scherm kan je een korte beschrijving van de toets toevoegen. Wanneer je zometeen vragen hebt toegevoegd, voegt LearnDash op deze pagina automatisch de “Begin toets” knop toe. Hier kan je even naar kijken als je rechtsboven op “Voorbeeld” klikt nadat je zometeen vragen hebt toegevoegd.

Wanneer je links bovenaan op de “Bouwer” knop klikt kom je in de toetsenbouwer van LearnDash.

In deze bouwer ga je je hele toets bouwen. Wanneer je op de knop “New Vraag” (1.) klikt wordt er een nieuwe vraag aangemaakt. Standaard is dit een meerkeuzevraag waarvan 1 antwoord goed is. Om je vraag te bekijken klik je op de knop “Alles uitvouwen” (4.). Bij het vragenkeuzemenu (2.) kan je vervolgens kiezen wat voor soort vraag je ervan wilt maken. Je bewerkt je vraag in punt (3.). Hier kan je de vraag formuleren en antwoorden toevoegen. Uiteindelijk klik je rechtsboven op “Bijwerken” om de toets op te slaan.


Afsluiting

Hopelijk heb je met deze module geleerd hoe je een goede online training kan realiseren voor onze leeromgeving. Ga ermee aan de slag! Kom je er niet uit raadpleeg dan nog een keer deze module of de filmpjes in de overzichtpagina.

Overzichtpagina